Hoi, wij zijn Ilse en Laura en samen vormen wij Cre-ate. We hebben elkaar leren kennen op de middelbare school. Na de middelbare school is Ilse de PABO gaan doen en Laura de opleiding CMD. Terwijl we dus eigenlijk allebei een hele andere achtergrond hebben, hebben we onze liefde en passie heruitgevonden. Door de vele kookboeken in onze kast, het maken van eigen receptenboekjes met recepten uit supermarktblaadjes, het bekijken van alle 24Kitchen programma’s, het volgen van overheerlijke instragramaccounts en het bekijken van oneindig veel youtubefilmpjes, vonden we het tijd om onze eigen stap in de culinaire wereld te zetten.
Door middel van workshops en proeverijen, bij ons in de keuken en op locatie, bieden wij de mogelijk om zelf een duik te nemen in de culinaire wereld. Onze workshops zijn een mogelijkheid om kennis te maken met de keuken en alles wat daarbij hoort, om een liefde en passie te delen, om inspiratie op te doen, om je creativiteit de vrije loop te laten, maar vooral ook om gezellig samen bezig te zijn. Eten verbindt, en overheerlijk zelfgemaakt eten brengt liefde aan tafel. Wie wil dat nou niet?!
Alvast een voorproefje van onze gezellige griezelhapjes:
Bladerdeegmonsters
Plakjes bladerdeeg (ontdooid)
Tomatensausbasis (pesto mag ook)
Plakjes salami of kipfilet (broodbeleg plakjes)
Geklopt eitje
Per monster heb je 2 plakjes bladerdeeg nodig
Houd 1 plakje bladerdeeg als ondergrond voor je monster en besmeer deze met de tomatensaus (of pesto). Beleg het plakje met de vleeswarenplakjes naar smaak en naar keus. Snijd uit het andere plakje bladerdeeg een monstergezichtje, bijvoorbeeld oogjes en een griezelmond. Leg het gezichtje op het belegde plakje bladerdeeg en bestrijk het geheel met het geklopte ei. Bak je monster vervolgens af in de oven (volgens aanwijzing bladerdeegverpakking).
Oogballenmocktail
Oogballensnoepjes
Gekleurde ranja (bijvoorbeeld blauw of groen)
Lichtbruisend water met een smaakje (bijvoorbeeld citroen)
Doe wat gekleurde ranja in een doorzichtige beker en leg er 1 of 2 oogbalsnoepjes in. Voeg er lichtbruisend water aan toe. Ook leuk om er een grote kom van te maken, om zelf in bekertjes te laten scheppen.
Na de herfstvakantie starten wij in de keuken van Stichting Vincentius (in de Horstacker). Je zult ons daar wel vaker in de keuken terugvinden. We gaan er zowel met Cre-ate aan de slag, als met de diverse (keuken)projecten die Stichting Vincentius te bieden heeft.
Tot gauw,
Ilse en Laura
www.cre-ate.nl