Oog voor elkaarWeek van Oog voor elkaar

Vanaf dinsdag 4 oktober staat heel Lindenholt in het teken van aandacht voor elkaar en momenten van ontmoeten en contact maken. Op verschillende plekken in ons stadsdeel zullen er activiteiten waarbij alle aandacht gaat naar een stukje ontspanning en gezelligheid. Deze plekken kunt u niet missen, grote Beach vlaggen met het logo: Oog voor elkaar, zullen daar zorg voor dragen. 

Op dinsdag 4 oktober drinken we samen KOFFIE op verschillende locaties in Lindenholt en maken daarbij graag een praatje met u. Hoe mooi zou het zijn wanneer van dit moment een ‘selfie’ wordt genomen die u stuurt naar ons wijkblad!

Donderdag is het ‘SOEPDAG’ en vanuit het Wijkatelier en Vincentius   wordt u heerlijke soep aangeboden wanneer u winkelt in het Winkelcentrum Lindenholt, het Wijkatelier bezoekt of zomaar toevallig elders in ons stadsdeel. De mensen die wat moeilijker ‘uit de voeten kunnen’ mogen thuis vrijwilligers verwachten die even aanbellen met een ‘Verrassingssoepje aan de deur’.

’s Avond is er in het Wijkatelier een bijzondere bijeenkomst die u niet mag missen. BEWONERS OVERLEG LINDENHOLT (BOL) nodigt u uit om te komen luisteren naar Annica Brummel. Zij zal een inspirerend verhaal vertellen over: Maak elkaar ontmoeten mogelijk! Al eerder was zij gast bij het ontmoetfestival 2019 en wist veel toehoorders te raken. Zij is onderzoeker bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen vertelt over de rol van fysieke plekken bij het mogelijk maken van ontmoeten. Haar onderzoek gaat over betekenisvolle plekken in wijken. 

‘Tijdens de lockdown zijn veel plekken gesloten geweest vanwege de Corona en werd het kunnen ontmoeten van mensen niet makkelijk en heel beperkt.’ 

Ze vertelt waarom plekken om elkaar te ontmoeten belangrijk zijn, voor het contact onderling in de wijk. Maar ook bij het versterken van sociale netwerken, het ontwikkelen van talenten, het oefenen en innemen van (nieuwe) maatschappelijke en sociale rollen. Wat is er nodig om deze plekken voor de buurt ook werkelijk betekenisvol te laten zijn? Na de lezing verkennen we samen welke betekenisvolle plekken er allemaal zijn in Lindenholt. Zijn er in de coronatijd nieuwe vormen en plekken ontstaan waar mensen elkaar ontmoeten en kunnen we die in kaart inbrengen.

Donderdag 7 oktober van 19.30 tot 21.00 uur. ‘Bol’ avond; Maak elkaar ontmoeten mogelijk! Wijkatelier Zellersacker 10-03

Zondag 10 oktober gaan we deze week spectaculair afsluiten met heel veel MUZIEK door heel Lindenholt. Diverse talenten veel uit ons eigen stadsdeel hebben hun medewerking toegezegd en zullen op verschillende locaties jong en oud verrassen met bijzondere optredens.

Djembé laat de grondvesten trillen met een speciale workshop waarbij vooral de inwoners actief de trom zullen gaan slaan. Er zal worden begonnen met het aanleren van een traditioneel West-Afrikaans ritme. In het laatste deel van de Djembé Drum Workshop speelt en danst u samen het ritme, compleet met oproep en solos. 

Tails with a Tail, een nieuw theater duo dat nog maar net ‘uit het ei is gekropen’. Niemand weet nog wat ons te wachten zal staan deze zondag maar als enthousiasme de graadmeter is mogen we vuurwerk verwachten van het tweetal in zang en conference.