recepten SOEPpie-Doen:
Asperge en Brie soep 4 personen
Ingrediënten
– stukje rode of groene peper, klein gehakt
– klein uitje, klein gehakt
– 1 teen knoflook, gehakt
– 5 – 6 eetlepels boter
– 4 eetlepels bloem
– 1 liter groentebouillon van tabletten
– 2,5 dl volle room + nat van asperges
– 100 gram brie, korst eraf
– 1 pot asperges
Smelt de boter in een soeppan. Fruit het uitje, peper en knoflook heel licht, strooi er de bloem over en verlaag de temperatuur. Laat 2 minuten zachtjes garen. Voeg de bouillon en de room toe en breng aan de kook. Laat zachtjes nog 10 minuten doorkoken.
Snij de asperges in stukjes van 2 centimeter en voeg toe aan de soep. Roer de Brie in stukjes door de soep en laat nog 5 minuten sudderen. Alles goed heet laten worden en heet opdienen.
Tomaten-groentensoep 4 personen
Ingrediënten
– 1 pakje tomatensap
– 2 blikjes tomatenstukjes
– 3 ons gehakt, half om half
– peper, zout, nootmuskaat
– 1 liter runderbouillon van blokjes
– halve theelepel suiker
– 1 zak verse soepgroenten
– 1 theelepel Italiaanse gemengde kruiden
– handje vol kleine pastaschelpjes
– mespunt chilipeper
– 1 stang bleekselderij in dunne reepjes
Doe in een soeppan de bouillon, tomatensap, tomatenstukjes en de suiker. Breng aan de kook. Maak intussen het gehakt aan met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Draai er kleine balletjes van. Voeg, als de soep kookt, de gehaktballetjes, chilipeper, Italiaanse kruiden, soepgroenten en bleekselderij toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan de pasta toe en laat nog 7 tot 9 minuten zachtjes koken. Soep uitdraaien. Er kan eventueel nog wat peterselie over gestrooid worden.
EET SMAKELIJK