Wat eten we vandaag ?
BASKISCHE FOREL MET RAUWE HAM
Tijdens m'n boodschappenrondje door de Lidl zag ik in de vrieskisten pakjes met ingevroren forel liggen. Weer eens wat anders, was m'n reactie. Maar wat ga ik er mee doen was de volgende vraag.
Ik mag héél graag rondkijken in de receptensite www.boodschappen.nl . Daar trof ik het recept voor deze forel aan.
De bereidingstijd is ca. 30 minuten
Voor 4 personen heeft men het volgende nodig :
2 tenen knoflook
4 forellen van ca. 150 gram
4 tomaten
50 gram boter
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels fijngehakte peterselie (vers of diepvries)
Voorbereiden :
Ontvel de teentjes knoflook en snijd ze in plakjes. Was de forellen en dep ze droog met keukenpapier. Leg in de buikholte van elke forel een paar knoflookplakjes. Leg steeds 2 plakken ham naast elkaar (ik heb deze iets over elkaar heen gelegd) en wikkel daarin een forel. Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren.
Bereiden :
Verhit de boter en de olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de ingepakte forellen in de pan. Temper de warmtebron en bak de forellen langzaam gaar. Reken op ongeveer 10 minuten per kant. Leg de stukken tomaat halverwege de baktijd om de forellen heen. Verdeel de forellen en tomaten over de borden en bestrooi het gerecht met peterselie.
Lekker met een groene sla en gepofte of in schil gekookte aardappels.
Tips:
Natuurlijk kan men ook een zalmforel voor dit gerecht gebruiken. Maar let op: deze zijn groter en dus zwaarder. De baktijd zal dus langer worden want het langzaam garen geeft aan de vis een wat hartige smaak.
Dit recept hebben we opgenomen in ons eigen receptenboek omdat het oordeel was: lekker en voor herhaling vatbaar.
Jacqueline Langenhuyzen