LindenholtLeeft.nl

Inloggen of inschrijven

Doe mee met Groene Vrijdag op 11 oktober

  • 874 weergaven

Kan Nijmegen wat jou betreft wel weer wat groener en schoner? Kom dan helpen op 11 oktober, want dan is het Groene Vrijdag! Je kunt bijvoorbeeld oogsten bij Warmoes, of meehelpen om voedsel in te zamelen voor de Voedselbank. ’s Middags is er voor de deelnemers een gratis lunch in de Lindenberg. En voor alle Nijmegenaren is er een middagprogramma met sprekers, filmpjes, muziek en interactie.

Groene Vrijdag werd vorig jaar voor het eerst gehouden als afsluiting van Nijmegen European Green Capital. Overal staken vrijwilligers, inwoners en werknemers de handen uit de mouwen om Nijmegen schoner en groener te maken. Inmiddels is het een jaarlijks terugkerend evenement en staan er weer allerlei leuke activiteiten op het programma. Wat te denken van een workshop en rondleiding van Kleurrijk Groen in een biologische tuin? Of misschien wil je wel helpen bij een actie van Operatie Steenbreek: Stenen eruit, groen erin! Wil je zelf een activiteit organiseren, dan kan dat natuurlijk ook.

‘Iedereen is nodig’

Na gedane arbeid kunnen de deelnemers genieten van een gratis lunch in de Lindenberg, gevolgd door workshops. Sprekers, filmpjes, muziek en interactie vormen de ingrediënten van het aansluitende middagprogramma dat voor iedereen toegankelijk is. Kom bijvoorbeeld luisteren naar Merijn Tinga, beter bekend als de Plastic Soup Surfer, of naar de 16-jarige Lisa van der Geer, Nederlands jeugdkampioen speechen. “Mijn speech is voor jong en oud. Voor arm en rijk. Van links tot rechts. Want we zullen allemaal ons gedrag een beetje moeten veranderen. En we hebben iedereen nodig als we ook echt iets willen bereiken.” Laten we op Groene Vrijdag Nijmegen weer een stukje groener maken!

Kijk op groenevrijdag2019.nl voor het programma. Daar komt ook te staan hoe je je aan kunt melden voor het middagprogramma. Aanmelden ochtendprogramma (deelname en/of eigen activiteit) kan via .

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.