Lindenholtleeft.nl

Inloggen of inschrijven

De rode typemachine zoekt nieuwe wijkredactieleden

Oproep voor vrijwillige nieuwe enthousiaste wijkredactieleden 

De buurtwebsite; lindenholtleeft.nl is een online buurtplatform waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, vraag en aanbod kunnen vinden om elkaar te helpen en informatie kunnen vinden en delen over Lindenholt en haar bewoners en organisaties. 

De buurtwebsite is interactief, voor en door bewoners en organisaties uit de wijk. Een ieder die beschikt over een profiel kan een bericht plaatsen en een bijdrage leveren aan het zichtbaar maken en communiceren op één digitale plek. De redactie van Lindenholt Leeft vraagt méér aandacht te geven aan het online buurtplatform. 

Hiervoor is de verhalenlijn gestart met de Rode Typemachine. Deze staat voor ontmoeting en verbinding in de wijk. Officieel is de verhalenlijn gelanceerd op 16 december 2018 op de Kerstrommelmarkt in de Brack. 

De Rode Typemachine verzamelt verhalen geschreven door bekende en onbekenden bewoners uit de wijk. Actuele verhalen of verhalen van vroeger, ze kunnen ook gaan over werk of iets dat je persoonlijk raakt. De website van Lindenholt Leeft hoopt zo verhalen te bundelen die een beeld geven van wat bewoners en organisaties uit lindenholt bezig houdt. Om de verhalenlijn leven in te blazen zijn redactieleden op zoek naar verhalen en plannen hiervoor een interview met de verteller. De verhalen worden geplaatst op de website en zijn voor iedereen te lezen. De geïnterviewde van een verhaal kiest een volgende verteller en geeft de rode typemachine (symbolisch) door. 

Leg jij graag contacten? Is mensen interviewen die iets te vertellen hebben over de buurt iets voor jou? Ben je nieuwsgierig naar bijzondere activiteiten? Maak jij graag foto’s en ben je handig met de computer en sociale media? Schrijf je gemakkelijk ergens over? Wil jij ons team in 2019 versterken en de verhalenlijn ondersteunen?

Vind jij het leuk om iets te doen in je eigen wijk, dan zijn wij op zoek naar jou!

Beschik je (nog) niet over al deze talenten maar ben je wel graag bereid om dat allemaal te leren, ook dan wil het team van de buurtwebsite jou graag binnenhalen. Het allerbelangrijkste is dat je mee wilt gaan doen omdat je het leuk vindt en je daardoor verbonden voelt met de wijk. 

Ontmoeting en verbinding staan binnen ons team centraal. Vind elkaar, help elkaar, ken elkaar in Lindenholt. Dat geldt voor bewoners, maar ook voor gemeentelijke instanties en organisaties die actief zijn in de wijk. 

Alleen samen maken we een betrokken buurt. Je levert tegelijkertijd een heel concrete bijdrage aan meer saamhorigheid, vertrouwen en welzijn voor alle buurtbewoners. 

Nieuwsgierig of wil je direct al mee doen? Neem dan contact op: