Lindenholtleeft.nl

Inloggen of inschrijven

Dagelijkse oase voor jezelf: adventsretraite

5 november 2019


Voor een tientje bijna een maand op vakantie


Tegenwicht

Ja, het kan echt! Juist in de drukke decembermaand krijg je elke dag van jezelf en van Annet Hogenbirk van Zin in mijn Leven een vakantiemoment als je je nu aanmeldt. Eén zo’n dagelijks kwartiertje of half uur vrije ruimte heeft een verrassende werking! Juist in deze donkerste weken van het jaar kan je zo’n behoefte hebben aan rust, licht en inspiratie. Wie van ons is er niet op zoek naar zin, liefde en een goed tegenwicht tegen persoonlijke en en al die andere kleine en grote problemen die steeds maar weer opduiken?


Inspiratie

Je hoeft er niet gelovig voor te zijn om mee te doen met deze adventsretraite*) ‘Geraakt door de Hemel’. Voor iedereen zitten er wel iets bij! Mooie en inspirerende dingen: boeiende (Bijbel)verhalen met thema’s die je gewoon in het leven van alle dag tegenkomt, stukjes muziek of video op internet, gedichten, foto’s en daarbij een kort prettig leesstukje met een paar vragen. Vragen die je helpen om aandachtig bij jezelf stil te staan en geïnspireerd door te raken.


Een dagelijkse oase

Elke dag zo’n moment voor jezelf: het werkt echt! Het kan werken als een oase in een drukke dag of een eilandje van rust als problemen je hoofd in beslag nemen. Een gevoel van even ‘vakantie’, even leeg zijn, niets moeten. Met focus op wat waardevol voor jou is in jouw leven, er naar kijken en zo een moment tot rust komen. Dat maakt de rest van de dag echt rustiger. Het wordt gemakkelijker om keuzes te maken en zelf aandacht te hebben voor de kleine dingen die er zó toe doen.


Aanmelden of meer informatie?
Je kunt meedoen met de dagelijkse digitale retraite met of zonder e-mailbegeleiding of ook meedoen met een uitwisselingsgroep op 4 zaterdagochtenden. Daaraan kunnen  een beperkt aantal deelnemers aan meedoen. Kijk voor meer informatie op www.zininmijnleven.nl/inspiratie/retraite


*) Vanaf 1 december zitten we in de Advent, de vier weken voorbereidingstijd voor kerst. 

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.