Menu

Uitgelicht:

Succes overwint bij AED project in Lindenholt

gerard van bruggen
4 februari 2018 , 301x gelezen

Succes overwint bij AED project in Lindenholt

Op nieuwjaarsdag werden we onaangenaam verrast door de vernieling met zwaar vuurwerk van de buitenkast en AED geplaatst aan sporthal Gildekamp.

Wijkagenten Lindenholt schreven op facebook:

“Tijdens de jaarwisseling zijn er een paar 'helden' geweest die het nodig vonden om deze levensreddende AED op te blazen met zwaar vuurwerk. Zoals je ziet is er niks over van het apparaat. Echt zwaar teleurstellend gedrag van degenen die dit hebben gedaan. Voor het geval jullie het niet wisten. Dit apparaat kan maar net nodig zijn voor een van jullie naasten. Leg dat dan maar eens uit. ^RR en ^RH”

We waren stil en verdrietig. Misschien vindt diegene die zo oud en nieuw vierde dit wel heel stoer… De AED en kast moesten vervangen worden. Gelukkig konden we op dinsdag 9 januari 2018 een nieuwe AED aanmelden bij 'HartslagNu'. Wie meer weet over deze ‘o zo stoere’ daad kan bellen: 0900-8844 of meld misdaad anoniem 0800-7000.

Maar de Stichting AED Dukenburg blijft niet stilzitten, eind 2017 werd weer een nieuwe AED operationeel in Lindenholt. Het adres is Hegdambroek 10-64, hier is de AED geplaatst aan de zijmuur. En we hopen binnenkort ook in de Acker-wijken nieuwe AED’s te plaatsen.

In de zomer 2017 zijn in de Kamp-wijken huis aan huis brieven bezorgd met de oproep zich aan te melden voor een reanimatie en gebruik AED cursus. De respons was groot en nog steeds komen aanmeldingen binnen. Zomer 2018 gaan we in andere wijken oproepbrieven in de bus doen voor de cursussen in de herfst. Daar hoeft men niet op te wachten, aanmelden kan altijd via de website www.aeddukenburg.nl. En natuurlijk hoeven mensen die een cursus bij bijvoorbeeld een sportclub of een BHV-cursus hebben gevolgd helemaal niet te wachten, zij kunnen zich direct aanmelden bij HartslagNu.

Reacties

Bekijk al het nieuws uit je buurt »