Details

Zaterdag 26 januari 2019 van 09:30 tot 11:00 uur
Afgelopen
De Geerkamp 1133
Nijmegen, Nederland

Vergeven betekent loslaten. Loslaten van fouten van de ander of van jezelf geeft je ruimte. Het bevrijdt je van ballast. Je gaat er prettiger door functioneren. Het is echter een thema dat je niet zo gemakkelijk ter sprake brengt. Liefst stoppen we pijnlijke ervaringen weg. Maar ze blijven wel met je mee gaan. Wanneer je kunt benoemen wat ze met je doen en daar vergeving voor kunt schenken is de weg vrij voor een vernieuwde (andere) relatie of het beëindigen daarvan.

Als je niet kunt vergeven, blijf je met een steen in je vuist zitten! Dan heb je je handen niet vrij voor wat je wilt aanpakken, om te omhelzen, om ...! Dus doe mee en verken wat er bij jou is blijven hangen!

26 januari 2019 – Vergeven

De eerste keer staan we stil bij welke rol vergeven in ons eigen leven speelt. We verkennen de vraag: zou er iets veranderen als jij specifieke mensen zou vergeven? Kan (jij) het? Waarom zou je het wel/niet doen? Met een verhelderende oefening kun je het thuis verder verkennen.

23 februari 2019 – Jezelf vergeven en vergeven worden

Jezelf vergeven kan best lastig zijn. Mag je van jezelf fouten maken? Hoe ga je met jezelf om?  Je kunt leren mild(er) te zijn voor jezelf. Jezelf vergeven is jezelf bevrijden en ruimte geven. Een ander vragen je te vergeven kan hierbij ook helpen. Je stelt je dan wel kwetsbaar op. Maar of de ander jou nou wel of niet vergeeft: JIJ hebt laten zien dat jij de ander en jezelf zo waardevol vindt, dat je die stap durft te zetten! Dat alleen al helpt je met het loslaten van de last die je bewust of onbewust met je meeneemt!

Het verdient sterke aanbeveling om aan beide Ontmoetingen Thuis mee te doen. Schrijf je meteen in!

Aanmeldingsinformatie:

Datum: zaterdag 26 januari 2019 en 23 februari
Tijd: 9.30 uur – ca. 11.00 uur, inloop met koffie/thee vanaf 9.15 uur
Plaats: deze keren Zin in mijn Leven, de Geerkamp 1133, 6545 HD Nijmegen (andere keren mogelijk bij een van de deelnemers thuis)
Aanmelden via: 
Kosten € 10,- per keer incl. koffie/thee
Meer informatie vind je op: www.zininmijnleven.nl/categorie/ontmoeting/


Over de organisator

Zin in mijn Leven - aandacht en inspiratie voor jou!
Zin hebben in je leven, dat is waar ook jij mee bezig bent. Is het niet? Dat is iets waar jij tijd en aandacht aan besteedt of wilt beste...... Lees meer