Menu

X Omdat je bent ingelogd zie je op deze pagina de berichten uit al je groepen. Alleen jij ziet deze informatie.

Nieuws:

BOL (BewonersOverleg Lindenholt) organiseert indrukwekkende thema theatervoorstelling in het Wijkatelier Lindenholt.

gerard van bruggen, (redactie lindenholt leeft)
10 oktober 2017 , 49x gelezen

Out of the Blues is een muzikale vertelling over de kwetsbaarheid van geluk en de impact van depressie, gebaseerd op ervaringsverhalen.

Donderdagavond 28 september, half acht ’s avonds. Het zal zeker aan het slechte weer hebben gelegen dat een iets te klein aantal bezoekers het Wijkatelier binnenloopt. De zaal is halfvol als de voorstelling begint.

Theatergroep BINT, met als acteurs Bas Keuning, Bartelijn Ouweltje en Hetty Willems, speelt onder regie van Annelies van Wieringen om beurten de verschillende karakters in deze voorstelling. Heel bijzonder is de combinatie van life videobeelden vanuit een mini decor dat vervolgens weer wordt geprojecteerd op een groot scherm. Hoofdrolspeler is ‘Mannetje’, hij zit niet bepaald lekker in zijn vel en het is voornamelijk de omgeving (gespeeld door de drie acteurs) die daarop reageert.

“Als je maar gelukkig bent.” Maar wat als dat niet zo is? Als je nergens meer zin in hebt, het leven zwaar is en je stemming somber? Wat, als het ’s ochtends opstaan je moeite kost, je niet meer geniet van de zon op je gezicht en de goedbedoelde adviezen van de mensen uit je omgeving niet werken? Wat dan?

Het is vooral het laatste waar de voorstelling over gaat en het was zeker een beklemmend moment toen duidelijk werd dat al die clichés en geleuter over goed eten, de natuur in gaan en vooral leuke dingen blijven doen, geen enkel effect hadden op ons ‘Mannetje’ maar wel toen zijn vader met een pannetje soep, uiterst zwijgzaam liet merken hoe veel hij van zijn zoon houdt. Misschien dat dit moment de kern was van de boodschap waar het om gaat in deze voorstelling?

Een op de vijf Nederlanders heeft last van depressiviteit of nog erger, een ‘Burn-out’. Ook tijdens de nabespreking in kleine groepjes werden heel openhartig gevoelens en ervaringen uitgewisseld over dit thema en dat was behoorlijk confronterend.

Ik kijk terug op een bijzonder geslaagde thema / theateravond in het Wijkatelier en raad iedereen aan in Lindenholt om een volgende keer zeker te komen kijken.

Met dank aan de organisatie door het BOL (Bewonersoverleg Lindenholt) en zeker niet in de laatste plaats alle vrijwilligers van het Wijkatelier Lindenholt voor de goede organisatie en verzorging.

Tekst: Gerard van Bruggen

Foto’s: Bint, Gerard van Bruggen en Jan ten Dam

Voor meer informatie over deze voorstelling en theatergroep Bint: www.theatergroepbint.nl

Reacties