LindenholtLeeft.nl

Inloggen of inschrijven

Wie kweekt de GROOTSTE Zonnebloem in Lindenholt?

  • 193 weergaven
  • 1 reactie

ZONNEBLOEMEN ZAAIEN

Met zonnebloemen (Helianthus annuus) breng je de zomer in je tuin! Je kunt heel gemakkelijk zelf zonnebloemen  zaaien en dat zorgt voor veel zonnig plezier. Ze zijn niet alleen mooi, de zaden zijn ook een lekkernij voor jezelf of voor vogels.

Tip: in de shop vind je allerlei items die het zaaien, kweken en groeien leuker én makkelijker maken.
 

Dag van de zonnebloem

Wist jij dat 1 mei de dag van de zonnebloem is? Elk jaar is het op deze dag ‘Internationale Zonnebloemdag’. Overal ter wereld planten mensen zonnebloemzaadjes op ongebruikte stukjes grond in de stad. Al sinds de Romeinse tijd is dit een dag waarop planten en bloemen weer bloeien het lentefeest wordt gevierd. Deze dag is in 2008 bedacht door de Engelsman Richard Reynolds. Hij vond dat de wereld wel wat meer kleur, liefde en dus zonnebloemen kon gebruiken. Daarom riep hij 1 mei uit tot ‘Internationale Zonnebloemdag’.

Zonnebloemen zaaien

Je kunt zonnebloemen begin maart binnen voorzaaien. Vanaf begin april/mei kun je ze ter plaatse in de tuin zaaien. Als je ze in mei zaait heb je in augustus prachtig bloeiende zonnebloemen!

  1. Vind een zonnig stukje aarde
  2. Graaf een kuiltje van 1 a 2 centimeter diep
  3. Doe jet zaadje erin, aarde erover en geef wat water

Houd je zonnebloemen in de gaten en geef water indien nodig. Verwijder ook onkruid dat in de weg staat. Deze prachtige bloemen zijn ook nog eens aantrekkelijk voor passerende vlinders.

Zaden kopen

Zonnebloemzaden kun je op heel veel plekken kopen, bijvoorbeeld bij tuincentra.

Kijk in Lindenholt Leeft van april 2020 over de wedstrijd en jurering.

 

Deel dit bericht!

Reacties

Roel van Es
22 februari 2020

Leuk Gerard !! De grootste zonnebloem of de hoogste? Ik ga vast zaaien ( binnen ).

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.