Lindenholtleeft.nl

Inloggen of inschrijven

vieze baasjesAls hondebezitter laat ik graag mijn hond uit in de vele parken in Lindenholt.
Ik vind het echter behoorlijk vervelend dat veel er mensen ervoor kiezen om de hondenpoep lekker te laten liggen.
Ik, en mijn hond, lopen regelmatig door met bergen poep bevuilde veldjes, en ik vind persoonlijk gewoon smerig en onnodig.

Bij deze daarom een oproep aan alle honden bezitters: Ruim je poep gewoon ff op. Een stuk prettiger voor jezelf, voor andere hondenbezitters, en niet te vergeten alle andere gebruikers van de parken zoals spelende kinderen!

Ik doe het zelf met een simpel boterham zakje. Zakje om je hand, poep oprapen, zakje omslaan, weggooien.... simpel, en nog nooit vieze handen van gehad.

Zijn er mensen met ideëen hoe we de hoeveelheid poep op in de parkjes kunnen verminderen. Dan hoor ik het graag. Misschien kunnen we een leuk initiatief starten.

Deel dit bericht!

Reacties

Ron
9 januari 2017

En aansluitend daarop: De velden rond de vijver zijn GEEN hondenlosloopgebied. Het is niet zo leuk als zo'n grote hond op je (klein)kind af komt stormen!

danny derks
9 januari 2017

Sorry Ron, maar ik ben absoluut GEEN voorstander van losloopgebieden. Dus ik kan mij daar niet bij aansluiten.

Ik ben van mening dat een hond niet aan een ketting hoort, het zijn levende dieren die hun energie kwijt moeten kunnen, net als katten vogels, eenden, vossen en andere dieren.

Kinderen moeten ook leren hoe ze daar mee om moeten gaan. Het verbieden van loslopen is in mijn ogen dierenmishandeling.

Het is ook niet leuk als je als honden bezitter niet je hond mag los laten lopen omdat er allemaal kinderen rond rennen die nooit hebben geleerd hoe ze met een dier om moeten gaan. Angst en ontwetendheid zouden nooit de basis moeten zijn voor regels. Dat heet betutteling.

Ik vind dat mensen hun verantwoording moeten nemen! Dus mensen met een hond ruim je poep op. Hou je hond een uit de buurt van kinderen.
Mensen met kinderen, leer je kinderen hoe ze met honden en andere dieren om moeten gaan. Gaat het een keer fout dan moet iemand op zijn verantwoording gewezen worden, en niet meteen een algemeen verbod op vanalles voor het geval dat het maar eens een keer mis zou kunnen gaan, en zeker niet omdat een hond er eng (of lief) uitziet...

Ron
9 januari 2017

Sorry Danny, maar ik ben het niet met je eens. Jij bent dus geen voorstander van losloopgebieden omdat je vindt dat een hond maar in het wilde weg overal los moet kunnen lopen, en dat andere mensen daar dan last van hebben vind jij onbelangrijk. Sterker nog, volgens jou moeten die andere mensen dan maar hun kinderen leren dat een hond ze vrij mag bespringen. Beetje de omgekeerde wereld vind je niet? En "het is ook niet leuk als je als hondenbezitter ..." kan ik niet echt een geldig argument noemen, de hondenbezitters mogen blij zijn dat speciaal voor hen losloopgebieden in het leven geroepen zijn.
Ik vind het ook zielig voor koeien, schapen en paarden dat ze nooit eens buiten het hek mogen, dus laten we die ook maar loslaten dan.

danny derks
9 januari 2017

Lol.. Ik had al zo'n vermoedde dat dit op zo'n discussie uit ging lopen. Ieder zijn mening. Ik ga niet meedoen aan discussies hierover.

Als mensen goede ideëen hebben over hoe we de hoeveelheid hondenpoep op de velden kunnen verminderen dan sta ik natuurlijk open om mee te werken met initiatieven.... Ik denk zelf b.v. aan het maken van fel gekleurde vlaggetjes met een goede tekst, die je in een drol kunt steken, om het probleem op een ludieke manier onder de aandacht te brengen... heb je andere leuke ideëen dan hoor ik het graag. Wil je een ander probleem onder de aandacht brengen start dan een nieuw topic aub.

Ron
10 januari 2017

Een ander idee is al eens uitgevonden :)
youtube.com/watch?v=mjF0ptoWQGA&list...

danny derks
10 januari 2017

Haha. Ik vind 'm top Ron :)
Maar persoonlijk blijf ik gewoon een boterhamzakje prefereren.. Is volgens mij nog steeds een stuk makkelijker, een stuk minder smerig (ja op het filmpje gaat alle poep er netjes in) en een stuk prettiger voor mijn hond.

Maar als er mensen zijn die daarmee wel netjes de p opruimen ben ik voor :)
Eerlijk gezegd denk ik dat mensen die er nu al geen aandacht voor hebben, niet echt gemotiveerd zijn om geld uit te gaan geven aan iets wat ze liever niet doen... dus ik zoek eigenlijk meer naar een 'eye opener'....
Wat dacht je van een knutsel middag waarbij we palen maken met een bordje erbij met de text: Schijt aan je buurt? Wij niet.. ruim het gewoon ff op aub....
Met daaronder een rol zakjes. Misschien krijgen we het tuincentrum wel zover om wat materiaal te doneren?

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.