Lindenholtleeft.nl

Inloggen of inschrijven

I
13 april 2016

Overlast door hondenpoep
Beste bewoners van Lindenholt,

De lente is aangebroken en de zomer is in aantocht. Graag zijn we veel buiten om van de zon te genieten en van ontwakende natuur om ons heen. Wijkhelden houden de wijk schoon. Wat echter irritatiefactor nummer 1 blijft in onze wijk is hondenpoep die overal ligt, waar je maar je blik werpt: op de stoep, in de grasvelden, rondom en soms ook op de speelvelden voor kinderen. Zo smerig en respectloos naar uw medebewoners! Rondom de grote plas in Lindenholt is het zo mooi om te picknicken op de warme dagen…maar dit kan niet zolang grasvelden als wc voor honden worden gebruikt. Wil je in het bos bramen plukken of paddenstoelen zoeken? De kans dat je hondenpoep aan je schoenen heb zitten als je thuis komt is zeer groot.

Laat me u eens de officiële regels herinneren. Er zijn speciale voorzieningen voor honden, ook in Lindenholt: hondenlosloopgebieden, hondenuitlaatplaatsen en hondenpoepbakken. In de losloopgebieden hoeft uw hond niet aan de lijn. Zij zijn gemarkeerd met een geel paaltje op de kaart (zie hier). De hondenbezitter heeft daar wel de opruimplicht. Hiervoor staan er hondenpoepbakken (en anders gooit u het zakje in een afvalbak thuis). In de hondenuitlaatplaatsen mag uw hond ook los lopen. Ze zijn herkenbaar aan het blauwe bordje. De hondenuitlaatplaatsen worden regelmatig schoongemaakt. Dat zijn de enige plaatsen waar u zelf niet hoeft op te ruimen.

Als hondeneigenaar bent u verantwoordelijk voor het opruimen van de hondenpoep en het aanlijnen van uw hond. Toezichthouders van de gemeente controleren dagelijks en houdt u zich niet aan de regels, dan riskeert u een boete van € 140,-. Overlast door hondenpoep in Lindenholt is recent gemeld bij de gemeente.

Nog even een gewetensvraag, hoe zou u het vinden als uw buurman bij u op de stoep zijn behoefte doet of op een grasveld? Dat dacht ik al, dus laat ook uw hond dit niet doen of ruim het op!!!!!

Beste bewoners van Lindenholt, heeft u nog ideeën hoe we dit probleem samen kunnen aanpakken? Laat svp weten via www.lindenholtleeft.nl of aan de redactie van Lindenholt leeft. Alvast bedankt!

Deel dit bericht!

Reacties

Ron
7 november 2016

Helemaal mee eens.
Waarschijnlijk helpt het weinig, maar ik heb het maar eens gemeld bij de gemeente (via nijmegen.nl/gns/no_index/webforms/?inter... ) met als tekst:

" Hallo, op de grasvelden rond de grote vijver bij de Hegdambroek wordt naar hartelust gescheten door katten, maar vooral ook door honden, terwijl bijna niemand de moeite neemt dit op te ruimen. Wandelen en voetballen met mijn kleinzoon wordt daardoor dan ook een soort hindernisbaan, de uitdaging is de stront zo lang mogelijk te vermijden. Graag veel strengere controle (maar uberhaupt enige vorm van controle zou al mooi zijn), en wekelijkse schoonmaakploegen. De verplichte hondenbelasting kan wat mij betreft hiervoor ingezet worden.
P.s. Ondanks dat er op deze locatie geen losloopgebied is aangewezen, lopen er toch veel honden los. Ook hierop meer controle svp. "

Misschien als nu wat meer mensen hierover wat zeggen ... ?

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.