Onder leiding van Jan Willem van Opstal werd er door de keukenbrigade een fabuleus 3-gangen menu geserveerd. Jan Willem van Opstal is de nieuwe bedrijfsleider voor Van Tuin tot Bord bij het wijkatelier en toont zich een veelzijdig persoon.
Als chef-kok is hij het creatieve brein achter de menu-samenstelling van de drie gangen waarbij in de uitvoering leiding wordt gegeven aan de vrijwilligers die zich hebben aangemeld.Gedurende de voorbereiding wordt het menu besproken en geven de vrijwilligers zelf aan aan welk onderdeel gewerkt gaat worden. Oorspronkelijk is het de bedoeling dat de ingrediënten zoveel mogelijk uit de eigen moestuin worden gehaald. Aangezien er op dit moment weinig sprake is van veel groeizaamheid buiten, is er dit keer gewoon boodschappen gedaan.Het menu van deze avond bestond uit een prei-taartje met Gorgonzola met gemengde salade gecompleteerd met een heerlijke dressing. Daarna werd het hoofdgerecht geserveerd,andijviestamppot met vega-spekjes en wortelsalade op smaak gebracht met een vega(mayo)naise. Het dessert was werkelijk van een buitencategorie;yoghurt met honing, bosbessen en bananen met crum van para- en pecanoten en een toef slagroom.
Een week later was de redactie te gast in De Broederij aan de Nieuwestadsweg.
Het zelfde concept, andere locatie, kok en keukenbrigade. Ook hier was de maaltijd fantastisch en het aantal deelnemers maximaal.
Na de Coronacrisis dus elke woensdagavond Buurtrestaurant het Wijkatelier en donderdagavond De Broederij rond de klok van 18:00 uur een verrassende en gezonde driegangenmaaltijd.
Schuif gezellig aan en ontmoet andere buurtgenoten!
Prijs €6,50, kindermenu (tot 12 jaar) € 3,50
DIT MAG JE NIET MISSEN!!!!!
Tekst en foto's: Gerard van Bruggen