LindenholtLeeft.nl

Inloggen of inschrijven

Zomerprogramma Swon, een aanrader ! (2014)

  • 1310 weergaven

  • Verhalen

Het Zomerprogramma van de SWON; een aanrader !

Een paar dagen geleden heeft een vriendin het Zomerprogramma van de Swon voor mij meegenomen. Velen weten dat SWON staat voor Stichting Welzijn Ouderen Nijmegen; een stichting die zich dus bekommerd om het welzijn van ouderen in Nijmegen.
Inmiddels ben ik 59 jaar en ga dus langzamerhand óók tot deze doelgroep behoren.

Al jarenlang organiseert de SWON tijdens de zomermaanden activiteiten voor deze groep.En ook dit jaar weer heeft deze organisatie weer een goed gevuld,maar ook zeer gevarieerd,programma-aanbod gepresenteerd.Het is opgesplitst in diverse onderdelen zoals o.m.“actief binnen en buiten",“rondleidingen”en “workshops” maar met daarin voldoende keuzemogelijkheden.

Zelf heb ik gekozen voor de workshop digitale natuurfotografie o.l.v. de fotografe Jeanne Stoop. Plaats van samenkomst: de Natuurtuin.Uhhh! Ik kom uit Nijmegen maar van de Natuurtuin heb ik nog nooit gehoord. Zoals altijd biedt Google dan “de uitkomst”.De Natuurtuin ligt tegenover het Goffertbad en naast de in Nijmegen alom bekende Goffertboerderij. In deze tuin (die al 30 jaar bestaat) worden een aantal landschappen nagebootst die men rondom Nijmegen kan vinden.

En in deze tuin zijn wij, o.l.v. de fotograaf Jeanne Stoop, op stap geweest.
Eerst een korte uitleg over de bekende 'valkuilen' bij het maken van natuurfoto's (waar plaats je je horizon, zorg voor een goede verdeling van je onderwerpen, een beweging gaat van linksonder naar rechtsboven en nog veel meer goede tips).
Vervolgens een uitleg over al hetgeen we in deze tuin zouden kunnen aantreffen (het zien van de groene specht heeft tot de mogelijkheden behoord, maar de waterjuffer hebben we wel gezien evenals het minuscule vleesetendeplantje zonnedauw en een prachtige kikker waarvan ik de naam echt niet meer weet. (De foto is een toevalstreffer geweest).
Op deze ochtend heb ik m'n weinige kennis van de natuur toch wel als erg hinderlijk ervaren evenals het ineens niet meer weten hoe de camera ook-al-weer-eens moest worden ingesteld (isowaardes, lichtbalans, lichtmeting etc.) Maar desondanks heb ik de workshop als geweldig ervaren.

Swon: hierbij doe ik een oproep om in 2015 jullie Zomerprogramma ook via de buurt-websites te gaan publiceren. Nog meer ouderen zullen dan kunnen profiteren van jullie activiteiten-aanbod !

En ik ? Ik ga deze week besteden aan het “ophalen van de vergeten instellingstechnieken van mijn fotocamera want 14 augustus a.s. is immers de volgende workshop en dan wil ik beter voorbereid zijn !
En ook ditmaal wéér op een voor mij ontbekende plaats: de Elyzeese velden ! Ben benieuwd !

Jacqueline Langenhuyzen

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.