Lindenholtleeft.nl

Inloggen of inschrijven

Bezoek delegatie Gemeenteraad aan Lindenholt (2015)Vorige maand (13 okbober j.l.) heeft een delegatie van het Gemeente bestuur van Nijmegen een bezoek gebracht aan ons stadsdeel.

De eerste halteplaats was het voormalige kerkje van Kinderdorp Neerbosch. In dit gebouw is momenteel het Lindenhouts museum gevestigd. Hierin zijn wisselende tentoonstellingen te zien. O.m. heeft het gezelschap uitleg gekregen over de tentoonstelling “Druk geweest in Neerbosch”. Middels 10 panelen wordt hier het verhaal verteld van de drukkerij van Neerbosch. (E.e.a. is mogelijk gemaakt door het erfgoedfestival Gemaakt in Gelderland en is nog te zien tot 31 december).

Vervolgens heeft het gezelschap een aantal plekken in onze wijk bezocht.

Er is o.m. ruimschoots aandacht gegeven het sinds kort gerealiseerde Rondje Lindenholt (Op de betreffende borden staat een plattegrond van Lindenholt met daarin belangrijke / historische plekken van Lindenholt).

Als slotstuk van de middag heeft het gezelschap kennisgemaakt met een aantal vertegenwoordigers van reeds gerealiseerde buurtinitiatieven. Een delegatie van het Wijkatelier, de Buurtpreventie uit De Wellenkamp, de Vincentiusvereniging , de “barbrothers “ van Jongerencentrum De Sprock en volkstuin “De Valeriaan” hebben aan de aanwezigen het e.e.a. over hun projekt verteld.

Namens het College heeft Burgemeester Bruls de aanwezige vrijwilligers bedankt voor hun reeds getoonde inzet maar ook voor een zeer geslaagde middag.

Jacqueline Langenhuyzen