Lindenholtleeft.nl

Inloggen of inschrijven

Ontmoeting met Henk (2018)Verhalen uit de wijk ‘De Rode Typemachine

Ontmoeting

Tijdens de allereerste open dag van het Kids Café op 01-12-2018 heb ik een zeer charmante man gesproken en hem gevraagd om een interview voor de Website van Lindenholt Leeft.  Ik ben met mijn Rode Typemachine op pad gegaan en om hem te interviewen. Zijn naam is Henk Laurensen, 77 jaar, geboren in de Dominicanenstraat in Nijmegen-Oost. Henk is er kei-trots op dat hij een Nijmegenaar is. Hij heeft twee schatten van dochters en vier kleinkinderen die hij in zijn hart heeft gesloten.

Henk is blij met zijn leven en vindt het fijn om mensen bij mensen te zijn waar hij een klik mee heeft. Het leven is voor hem ‘geven en nemen, meer geven dan nemen!

Hij woont 17 jaar in Lindenholt. Met bewoners in de wijk krijgt hij maar moeilijk contact. Het blijft vaak bij hallo... of goedemorgen. Bewoners in de wijk zijn te veel op zichzelf, aldus Henk. Hij zegt iedereen gedag en maakt graag een praatje. Zo ook bij de huisarts in de wachtkamer om de stilte te doorbreken maakt hij graag een praatje. Ook vraagt hij mensen om samen een liedje te zingen. Zelf vindt hij het leuk om jeu de boules te organiseren. Activiteiten in de wijk bezoekt hij niet of nauwelijks.

Carnaval

Met carnaval is hij altijd in de stad te vinden. Hij bezoekt de Carnavalsvereniging St. Anneke nu ongeveer 7,5 jaar. Zelf heeft Henk trompet gespeeld en was de slechtste muzikant in de band, Blue Mops. Hij werd er dan op uitgestuurd om bier te halen. Later heeft hij dan voor de bekkens gekozen om de boel eens flink op stelten te zetten en helemaal los te gaan.

Vierdaagse

Henk heeft de vierdaagse 42 jaar uitgelopen. Bij zijn medaille zit een extra speld van het jaar dat de vierdaagse werd afgelast. Deze speld symboliseert een lach en een traan. Die dagen was hij zeer bedroefd en heeft ook enkele tranen gelaten. Niet zozeer dat de vierdaagse werd afgelast maar meer omdat de zomerfeesten ‘gewoon zijn doorgegaan.

Tijdens de grote intocht op de Via Gladiola zingt Henk uit volle borst zijn levenslied.

Levenslied van Henk

“Ik ben Hente en kom uut Nimwegen,

Ik laat me nooit nie kisten

Ben van de week aan het wandelen geweest

Hente viert nu feest”

Australië

Henk heeft via de vierdaagse contact overgehouden aan Jan van Dulken, een Nederlander afkomstig uit Eindhoven en in Adelaide, Australië woont. Jan heeft ook enkele malen de vierdaagse gelopen en filmde letterlijk alles. Henk op zijn beurt heeft weer een tegenbezoek gebracht aan Australië en mocht in de caravan op het erf bivakkeren. In Australië is het altijd mooi weer en een prachtig strand dichtbij. De BBQ was zeer groots en vooral overdadig. Zo totaal anders dan in Nederland.

Henk en Jan hebben zeker tweemaal per jaar telefonisch contact. Vrienden voor het leven!

Wandelmaatje

Op dit moment heeft Henk weinig conditie en is op zoek naar buurtbewoners die specifiek trainen voor de komende vierdaagse. Misschien dat Henk de 45 ste keer wel gaat halen. Hij zoekt ‘geen hardlopers maar wel gezellige wandelaars met passie voor de vierdaagse.

Voetbaltrainer

Henk heeft als voetbaltrainer van Herpinia in Herpen succes gehad. Dit ligt dichtbij Oss-Ravenstein. Na 25 jaar zijn zij kampioen geworden en gepromoveerd naar de KNVB. Dit grote succes werd twee dagen lang gevierd bij Café Frans Willems. Thuis voor de buis kijkt hij graag sportprogramma’s.

Werk

Henk is met 55 jaar en een voor hem goede regeling gestopt met werken nadat hij bijna 40 jaar bij de Postbank werkzaam is geweest op de ICT-afdeling. Nu wil hij graag genieten van de kleine dingen in het leven. Henk leeft van dag tot dag en kijkt vooruit!

Bridge-maatje uit de wijk

Naast tennissen en biljarten, speelt Henk graag bridge. Dit doet hij bij het Wijkcentrum Titus Brandsma in de Oude Heselaan. Hij is op zoek naar een bridge-maatje uit de Wijk, het liefst vrouwelijk tussen de 65 en 75 jaar.

Wil jij in contact komen met Henk?

Tekst en foto Gemma Sanders