Menu

Nieuws:

Feestje!

Imke Barth
1 oktober 2017 , 546x gelezen


In de 33e straat van Leuvensbroek was burendag dit jaar niet op 23 september, maar al op 9 september. Toch was de voor deze datum geplande barbecue bijna in het water gevallen, want de dagen ervóór was het nat en koud. Maar de weergoden waren ons gelukkig goed gezind: om 14 uur begon het op te klaren en de mannen trokken meteen naar buiten om de tenten op te zetten. De regen bleek voorgoed vertrokken, en zo konden wij uiteindelijk  genieten van een bijzonder gezellige en geslaagde avond. 

Om 17 uur werden de flessen ontkurkt, de muziek ging aan, en de Grillmeister pakten tang en vork om te het vlees te keuren alvorens het te roosteren. De kinderen gingen bellen blazen-  in alle mogelijke maten- en voorzagen de straat met stoepkrijt van een vrolijke kleur. Jong en oud vermaakte zich met twee oudhollandse spellen: bibberspiraal en trekbiljart. Later op de avond zorgde buurtgenoot H. met zijn gitaar voor een stijlvolle muzikale omlijsting. 

Gespreksstof was er genoeg en voor de nieuwere bewoners was er eindelijk kans om met iedereen kennis te maken. De bewoners van het eerste uur dachten o.a. terug aan 1992/1993 toen deze 30 huizen in de 33e en 35e straat opgeleverd werden. En wie weet wordt dit dan ook het motto voor het feestje volgend jaar: 25 jaar wonen in Leuvensbroek. 

Dit feest werd o.a. mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de gemeente Nijmegen, waarvoor onze hartelijke dank! 

Reacties

gerard 2 oktober 2017
wil er de volgende keer ook bij zijn hahahahahaha
gerard 2 oktober 2017
mooi verhaal, wordt vervolgd......
Bekijk meer nieuws in de buurt »