Details

Maandag 26 september 2022 tussen 09:30 en 11:30
Afgelopen
Sporthal De Horstacker
Nijmegen, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op maandag tot en met 18 oktober 2022

Nijmegen, 7 oktober 2021 — Op 18 oktober kunnen ouderen uit Nijmegen en omstreken gratis kennismaken met OldStars walking basketball bij basketbalvereniging Wildcats en United Academy. De kick-off staat onder leiding van Peter Soethoudt en is voor oud-basketballers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen basketbalervaring. OldStars walking basketball is een initiatief van het Ouderenfonds. Er wordt niet hardgelopen, wel wordt er gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal. Aanmelden voor de kick-off op 18 oktober kan via Jan Buster op 06 – 19 04 33 01 of via .

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars walking basketball in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Er wordt naast het basketbal ook diverse beweegvormen aangeboden en er is ruimte voor het sociale aspect met een kopje koffie en gezellig gesprek. Basketbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In de visie van OldStars is basketball niet het doel, maar een middel om actief en sociaal bezig te zijn. Basketbalvereniging Wildcats en United Academy start op 18 oktober met de eerste groep basketballers.

Het programma voor de kick-off op 18 oktober:

09:30   Inloop met koffie en thee & opening

10.00   Clinic OldStars walking basketball 

11:00  Gezellige afsluiting

Over de organisator

Basketball Vereniging Wildcats
Bij basketbalvereniging Wildcats vinden wij het belangrijk dat ieder individu zich veilig en prettig voelt en zichzelf kan zijn. Iedereen...... Lees meer