Walking Basketball

Basketball Vereniging Wildcats

  • 123 weergaven

Details

Maandag 19 april 2021 van 09:30 tot 11:30 uur
Afgelopen
Sporthal De Horstacker
Nijmegen, Nederland
Terugkerende activiteit
Wekelijks op maandag tot en met 1 mei 2021

Helaas is de start van Walking Basketball uitgesteld i.v.m. de nieuwe coronamaatregelen. De nieuwe datum is nog onbekend en zal z.s.m. hier vermeld worden. In de tussentijd is het wel mogelijk inlichtingen te krijgen over wat Walking Basketball is, voor wie het bedoeld is enzovoort. Contactgegevens staan onderaan dit bericht. 


Uitnodiging Startbijeenkomst OldStars walking basketball bij Dragons/Wildcats

Met deze brief nodigen wij je graag uit voor de kick-off OldStars walking basketball op een nader te bepalen tijdstip (zie hierboven) in Sporthal de Horstacker te Nijmegen. Dit evenement wordt georganiseerd door de verenigingen Dragons en Wildcats, de gemeente Nijmegen en het Nationaal Ouderenfonds.

Wat is OldStars walking basketball?
OldStars walking basketball is een variant van basketbal, waarbij niet wordt hardgelopen maar wel wordt gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal. Het is daarom uitermate geschikt voor mensen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Basketbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. OldStars walking basketball is onderdeel van OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds). Dit is een verzameling van aangepaste spelvormen, zoals ook OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars walking handball e.a. Met dit uitgebreide OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Van Boxtel volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportvereniging. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal. Inmiddels doen er al 335 amateurverenigingen mee in Nederland en wij willen samen met elkaar het succes nog groter maken!

De kennismaking
Tijdens deze startactiviteit willen wij je graag laten ervaren wat OldStars walking basketball inhoudt. Er is een praktijkgedeelte in de vorm van een demonstratie. Deze staat onder begeleiding van een OldStars begeleider. De activiteit is specifiek gericht op de doelgroep 55+. Na afloop van de eerste activiteit is er een gezellige ‘derde helft’, uiteraard onder het genot van een warm of koud drankje. Hieronder het programma en de praktische informatie:

Informatie OldStars kennismaking:
Datum : wordt nog vastgesteld
Tijdstip : 09.30 uur
Locatie : Horstacker 1401. 6546 EK Nijmegen

Graag horen we of u aanwezig bent op deze ochtend. Voor aanmeldingen of vragen kunt u contact opnemen met Frans van de Geer via  of en/of buurtsportcoach Janneke Verwoert (). Zie onderstaand voor telefoonnummers.

Hopelijk tot dan!

 Met vriendelijke groet,

 

Nationaal Ouderenfonds                     : Koen de Jong, 06-51968367

Gemeente Nijmegen                            : Janneke Verwoert, 0650154105

TBG Dragons                                      : Frans van de Geer, 0627219460

Wildcats                                              : Jan Buster, 0619043301

Over de organisator

Basketball Vereniging Wildcats
Bij basketbalvereniging Wildcats vinden wij het belangrijk dat ieder individu zich veilig en prettig voelt en zichzelf kan zijn. Iedereen...... Lees meer